Köpvillkor Originallampor.se

Våra betalsätt

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Originallampor.se överlåtna till Klarna. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso

Delbetalning

Delbetala er beställning via Klarna konto. Välj själv månadsbelopp att betala eller använd fast delbetalning 6-24 månader.

Kortbetalning

Vi accepterar VISA och Mastercard, betal och kreditkort. All hantering av informationen kring betalningen med kort hanteras av DIBS kortbetalning.

Faktura Skola,stat & kommun

Vi erbjuder skola, stat och kommun fakturabetalning mot 30 dagar. Välj angivet betalsätt och ange referensnummer samt eventuell märkning. Originallampor.se förbehåller sig rätten att neka köp kopplat till detta betalsätt i de fall vi inte kan säkerställa att mottagaren överensstämmer med beställaren samt i de fall beställningen anses innehålla felaktiga uppgifter.

Förskottsbetalning

Betala beställningens totala belopp direkt in till vårt bankgiro 613-4803. Ange ordernummer och namn som referens för betalningen. Vi skickar beställda varor när beloppet finns registrerat på företagets konto.

Postförskott

Vi erbjuder möjligheten att betala er beställning med kort direkt hos ert närmsta ombud för Posten när ni hämtar ut varorna. Betalsättet kan inte användas vid utleverans till dörr. Ej utlösta paket returneras till oss och en avgift på 250 kr ( inklusive moms ) debiteras beställaren.

Priser

Alla priser angivna på Originallampor.se uppdateras kontinuerligt och avser våra produkter exklusive frakkostnader och andra eventuella kostnader kopplade till valt betalsätt. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och förbehåller oss rätten att neka köp relaterade till ett sådant fel.

Frakt

Vi levererar våra produkter med DHL Freight, DHL Express och UPS. Fraktkostnaden för valt fraktsätt finner ni även i kassan.
Aktuella fraktkostnader för respektive fraktsätt:
DHL Servicepoint 79 kr ( inklusive moms ) DHL Företag 79 kr ( inkl moms )


Vissa produkter kan ha avvikande fraktkostnad, denna information finnes i sådant fall i produktinformationen.
DHL Express / Företag och UPS levererar vanligtvis direkt till dörr och vi bifogar angivet aviseringsnummer inför leveransen. Om försändelsen inte kan lämnas pga att mottagaren är oanträffbar eller ej på plats skickas försändelsen till närmaste utlämningsställe eller partner.
Normal leveranstid med DHL Express är 1-2 dagar efter lagd order. Detta förutsatt att varan finns i lager.
För DHL Servicepoint levereras varan till ert närmsta utlämningsställe för respektive distributör.

Risken för varan

Risken för varan går över på köparen när varan avlämnats till transportör. Vid köp gjort av konsument går risken över på köparen först när varan överlämnats av transportör.

Garanti

Alla våra projektorlampor har en fabriksgaranti på 3 månader ( 90 dagar ) från inköpsdatumet. Vid garantiärenden ska en reklamation göras till info@originallampor.se.
Projektorns serienummer kan komma att krävas för att ärendet ska kunna hanteras.

Garantin gäller inte i de fall där:
Ett fel uppkommer på grund av felmontering eller ovarsam hantering utav kunden.
Ett fel som uppkommer på grund av tekniska problem eller fel på projektorn.
Ett fel som uppkommer i samband med strömavbrott eller på grund av överhettning orsakat av smuts/damm eller liknande.
Om serienummer eller garantisigill saknas gäller inte garantin.
Vid garantiärenden skickar kunden själv tillbaks produkten till oss för en genomgång av våra tekniker. Kunden betalar för returneringen och ansvarar för produkten tills den mottagits av Projektorspecialisten / Originallampor.se. Kunden kan komma att ersättas för fraktkostnaden vid godkänd reklamation.
Kunden ansvarar för att varan returneras väl förpackad.

Outlöst försändelse


Vi debiterar kunden en kostnad på 250 kr inklusive moms för varor som inte löses ut om varan skickats mot postförskott.

I de fall speditören inte får kontakt med kunden och varan returneras till oss debiterar vi 250 kr inklusive moms för frakt och hantering.

 

Öppet köp

Konsument (privatperson) har öppet köp i 14 dagar från det datum varan lämnar vårt lager till kund. Varan ska returneras i obruten originalförpackning med all tillhörande utrustning. Företag,stat och kommun har ej öppet köp hos Originallampor.se.
Produkten ska vara oanvänd.

Reklamation

Vid reklamation ska kund kontakta Originallampor.se via vår kundservices via e-post info@originallampor.se. För reklamation av projektorlampor får kunden fylla i ett RMA-formulär samt uppge projektorns serienummer för att reklamationen ska kunna godkännas.
För att åberopa att vara är felaktig skall företagskund reklamera till Originallampor.se omgående, dock senast 30 dagar från fakturadatum samt på visst sätt returnera varan. Konsument (privatperson) har att reklamera fel inom skälig tid efter det att felet upptäcktes. Garantitiden för våra projektorlampor är 3 månader från det datum lampan lämnar vårt lager.

Observera att vi alltid behöver tilldela ett returnummer för en reklamation vilket innebär att kundservice måste kontaktas innan produkten skickas. Saknas ett giltigt returnr returneras varan till kund.

Personuppgifter

Originallampor.se följer den svenska personuppgiftslagen och ber er därför samtycka att vi behandlar och sparar personuppgifter i vår databas. Alla uppgifter i samband med registrering och köp hos oss behandlas av ansvarig för detta hos oss. All sparad information kommer endast att användas i syfte att fullfölja våra åtagande mot dig som kund. Som konsument har du rätt att begära ut uppgifter vi har sparade om dig samt kräva att felaktiga uppgifter ändras eller raderas.

Bedrägeri

Alla försök till bedrägeri polisanmäles.